• 01 van 12

    Dark-Eyed Junco

    Een veel voorkomende misvatting bij het vogelen is dat er weinig vogels zijn om van te genieten tijdens de koudste wintermaanden. Sterker nog, veel mooie en ongewone vogels willen in de winter graag backyard feeders bezoeken vanwege de schaarse voedselvoorraden. De vogels in deze galerij zijn slechts een paar die u in de winter kunt vinden in uw feeders als u weet hoe u ze kunt aantrekken en wat wintervoeding te bieden heeft voor een smakelijke en voedzame traktatie.

    Gemeenschappelijke naam: Dark-Eyed Junco
    Wetenschappelijke naam: Junco hyemalis

    De junco met donkere ogen is zo populair in de winter dat hij vaak een “sneeuwvogel” wordt genoemd. Er zijn eigenlijk verschillende verenkleuren van junco’s met donkere ogen, en de Oregon-jager met donkere ogen die hier wordt getoond is de meest bevolkte in het Westen. De duidelijker gekleurde leisteenvogel is de meest populaire junco met donkere ogen in het oosten van de Verenigde Staten. Ongeacht wat voor type dark-eyed junco uw feeders bezoekt, echter, is witte proso millet hun favoriete voedsel, en zij geven de voorkeur aan grond feeders of lage platforms.

    Ga verder met 2 van 12 hieronder.

  • 02 van 12

    Boheemse pestvleugels

    Gemeenschappelijke naam: Boheemse pestvleugels
    Wetenschappelijke naam: Bombycilla-garrulus

    De bohemian waxwing is gebruikelijk in de winter in de noordwestelijke en noordelijke Rocky Mountain-regio’s, hoewel in de jaren van de onherstelbaarheid deze kleurrijke vogels in elke noordelijke regio kunnen voorkomen. Vaak verward met hun meer gewone neven en nichten, zijn de ceder waxwings, bohemian waxwings iets groter en hebben rufous undertail dekbedden, een rufous wash op het gezicht en een grijze borst en buik in plaats van de helderdere gele markeringen van de cedar waxwing. Deze vogels zullen in de winter gretig naar fruitbomen trekken en ze zullen ook in de sneeuw duiken voor water. Vogelaars in de achtertuin kunnen ze in groten getale aantrekken door in de winter een verwarmd vogelbad aan te bieden voor vloeibaar water.

    Ga verder met 3 van 12 hieronder.

  • 03 van 12

    Noordelijke kardinaal

    Gemeenschappelijke naam: Northern Cardinal
    Wetenschappelijke naam: Cardinalis cardinalis

    De noordelijke kardinaal is een van de meest populaire vogels in de wintertuin. Hoewel deze gedurfde rode vogels het hele jaar door heel gewoon zijn in de oostelijke Verenigde Staten, zijn ze in de winter bijzonder welkom. Hun schitterende verenkleed is een prachtig sieraad voor een saai landschap en zelfs het bleke bruin verenkleed van de vrouw valt op tegen haar rode snavel en roodachtige aftekeningen. Deze vogels geven de voorkeur aan zonnebloempitten van zwarte olie en saffloerzaad, hoewel ze in de winter ook gedeeltelijk werken op nierstenen met gemengd zaad en fruit. Noordelijke kardinalen zullen ook een verwarmd vogelbad waarderen voor winterwater.

    Ga verder met 4 van 12 hieronder.

  • 04 van 12

    Amerikaanse Robin

    Gemeenschappelijke naam: Amerikaanse Robin
    Wetenschappelijke naamTurdus migratorius

    Veel mensen beschouwen de Amerikaanse Robin als een van de eerste voorjaarsvogels. In feite kunnen deze zangvogels het hele jaar door inwoners van de Verenigde Staten zijn als de voedselvoorraad overvloedig is en de sneeuwbedekking niet te diep is. Terwijl ze door heel Canada trekken, zullen ze ook in delen van dat zomerseizoen verblijven als de omstandigheden goed zijn. In de achtertuin profiteren Amerikaanse Robins van vogelbaden, hoe koud het ook wordt. Het aanbieden van fruit in feeders of het laten vallen van fruit op bomen gedurende de winter zal een favoriete voedingsbron zijn.

    Ga verder met 5 van 12 hieronder.

  • 05 van 12

    Nuthatch met rode borst

    Gemeenschappelijke naam: Nuthatch met rode borst
    Wetenschappelijke naam: Sitta canadensis

    De boomklever met rode borst is het hele jaar door bewoner in heel Canada en de westelijke berggebieden en de bovenste Appalachen in de Verenigde Staten, maar is in de wintermaanden overal in de Verenigde Staten te vinden. Deze boomklik is gemakkelijk te herkennen aan de stoutmoedige gestreepte kop en de rode wassing op de flanken. Hij is actief en parmantig en zal gemakkelijk zaadvoeders en niervetblokken in achtertuinen bezoeken. Zeer gewaagde vogels, ze zijn niet bang voor mensen en kunnen zelfs met de hand worden gevoed door geduldige vogelaars.

    Ga verder met 6 van 12 hieronder.

  • 06 van 12

    Tufted Mees

    Gemeenschappelijke naam: Tufted Mees
    Wetenschappelijke naam: Baeolophus bicolor

    De meest bekende mees, de getufte mees, is het hele jaar door heel gewoon in het oosten van de Verenigde Staten, maar in de wintermaanden bezoeken ze vaker feeders, waar ze de voorkeur geven aan zaden, niervet en pinda’s. Dit zijn ook gewaagde vogels die met de hand kunnen worden gevoerd, hoewel de Westerse mezen-jeneverbes, eik, zwarte-kuif en bridled-minder geneigd zijn om tam te worden. Westerse variaties zijn ook minder wijdverbreid, maar bezoeken nog steeds regelmatig feeders in de achtertuin.

    Ga verder met 7 van 12 hieronder.

  • 07 van 12

    Valse specht

    Gemeenschappelijke naam: Valse specht
    Wetenschappelijke naam: Picoides pubescens

    De kleinste Noord-Amerikaanse specht, de donzige specht is het hele jaar door heel gebruikelijk in de Verenigde Staten en Canada. Deze vogels zullen feeders in de winter vaker bezoeken, in het bijzonder voor mixen van niervet. Vogelaars in de achtertuin kunnen hun eigen eenvoudige recept met zonnebloemzaadjes of gierst maken. Stinkende wietstengels en zonnebloemstelen nemen deze vogels ook in de hand, en ze zullen ook vogelrustboxen gebruiken op koude nachten.

    Ga verder met 8 van 12 hieronder.

  • 08 van 12

    Sneeuwgors

    Gemeenschappelijke naam: Sneeuwgors
    Wetenschappelijke naam: Plectrophenax nivalis

    Nesten in Arctische gebieden, migreert de sneeuwgors om de winters door te brengen in het zuiden van Canada en het noorden van de Verenigde Staten. Deze vogels zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun witte verenkleed en roestige kraag. Ze kunnen grote, actieve, hongerige koppels vormen wanneer ze feeders bezoeken voor verschillende zaden, met name witte proso gierst en zonnebloempitten die op de grond of op lage platforms worden aangeboden. Ze fladderen in de sneeuw voor de winterbaden en tunnelen zelfs de sneeuw in om de warmte op te vangen. Vogelaars in de achtertuin kunnen sneeuwgorzen aanmoedigen om niet alleen het juiste voedsel te bezoeken, maar ook door lage, borstelige struiken te planten om aantrekkelijke rustplaatsen te bieden.

    Ga verder met 9 van 12 hieronder.

  • 09 van 12

    Mountain Chickadee

    Gemeenschappelijke naam: Mountain Chickadee
    Wetenschappelijke naam: Poecile gambeli

    Chickadees van alle variëteiten zijn het hele jaar door bewoners in hun specifieke reeksen, en de berg-chickadee komt veel voor in de westelijke berggebieden, met name in naaldbossen. Chickadees zullen vogelvoeders in de achtertuin bezoeken voor zaad- en zaadvetmixen, en in feite zijn chickadees enkele van de gemakkelijkste wintervogels om aan te trekken. De zwart-afgedekte chickadee, de meest voorkomende noordelijke chickadee, en ook de zuidoost-Carolina chickadee, zullen ook een bezoek brengen aan achtertuinen voor soortgelijke voedingsmiddelen. Al deze levendige vogels foerageren in bomen met snelle flits en springen van tak naar tak.

    Ga verder met 10 van 12 hieronder.

  • 10 van 12

    California Quail

    Gemeenschappelijke naam: California Quail
    Wetenschappelijke naam: Callipep californica

    De Californische kwartel is een veel voorkomende vogel het hele jaar door in de Pacific Northwest en in het hele westen van de Verenigde Staten. In de winter zijn ze te vinden in grote kudden die foerageren in velden en bij achtertuinvoeders komen waar zaden op de grond terechtkomen. ‘S Nachts kruipen deze vogels in een nauwe slaapplaats samen om warmte te behouden en hun veren op te blazen om hun mollige lichamen nog ronder te maken. Het bieden van het juiste voedsel en voldoende beschutting is de sleutel tot het aantrekken van kwartel in de achtertuin in zomer en winter.

    Ga verder naar 11 van 12 hieronder.

  • 11 van 12

    Pine Siskin

    Gemeenschappelijke naam: Pine Siskin
    Wetenschappelijke naam: Carduelis pinus

    De dennenzode is een noordelijke vogel die in centraal Canada broedt. Hoewel het winteraanbod over het algemeen beperkt is tot het zuiden van Canada en het uiterste noorden van de Verenigde Staten, heeft deze kleine vink grote irruption-jaren waarin populaties zich zo ver zuidelijk als Mexico kunnen verspreiden. Deze vogels vormen vaak grote kuddes en ze zullen zich vermengen met Amerikaanse goudvinken en mindere goudvinken. Het kunnen echter bullebakken zijn bij Nyjer-feeders, omdat ze hun favoriete zaad beschermen met gewaagde dreigementen van stuwende biljetten en vleugels en staarten verspreiden.

    Ga verder naar 12 van 12 hieronder.

  • 12 van 12

    Huismus

    Gemeenschappelijke naam: House Sparrow
    Wetenschappelijke naam: Passer domesticus

    De huismus is het hele jaar door een bekend en vertrouwd vogel in het zuiden van Canada, de Verenigde Staten en Mexico, en ze brengen levendig stroomversnellingsgedrag naar zelfs de meest geïsoleerde wintervoeders. Ze zullen graag een verscheidenheid aan zaden eten, maar zwarte olie zonnebloempitten, zonnebloempitten en gierst hebben de voorkeur, ofwel van platform- of hoppervoeders. Borstelhopen, pijnbomen en lage struiken zijn ook favoriete rustplaatsen en deze vogels zullen samen op koude winternachten knuffelen om warmte te besparen.